Apple купио Beats за 3 милијарде долара

Агенције
Apple купио Beats за 3 милијарде долара

Компанија Apple је званично објавила – послије вишенедељних спекулација - да је купила Beats Electronics, као и Beats Music стриминг сервис за укупно суму од 3 милијарде долара.

Ова куповина је највећа у историји компаније из Купертина и највећи пословни потез који је направио Тим Кук са позиције извршног директора компаније, гдjе је наслиједио легендарног Стива Џобса.

"Музика је изузетно битан део наших живота и заузима битно мјеста у срцима свих нас у Apple-у," рекао је Тим Кук. "То је разлог зашто смо наставили да инвестирамо у музику и одлучили да спојимо два изутена тима и да наставимо да стварамо најиновативније музичке производе и сервисе на свијету."

Apple је купио Beats за 2,6 милијарде у кешу и 400 милиона долара у акцијама. Beats су 2008. године основали музичар и продуцент Dr. Dre и медијски могул Џими Јовин. Beats се углавном бави продајом слушалица и звучника, али и програмских пакета, као и музичким сервисом за стримовање музике. Њихова функција у оквиру компаније Apple биће, ако је вjеровати изјави Јовина за The Wall Street Journal, једноставна, биће само "Џими и Дре". Јовину и Дреу ће директни надређени биће директор iTunes-а Еди Кју.

У интервјуу који је дао за Тhe New York Times, Кук је рекао да су Јовин и Дре "заиста посебни" и поредио их са "проналажењем специфичног/одређеног зрнца пијеска на пјешчаној плажи. Они су изузетно ријетки и јако их је тешко пронаћи."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана