Apple: iPhone 7 је отпоран на воду и долази са одличном камером VIDEO

Агенције
Apple: iPhone 7 је отпоран на воду и долази са одличном камером VIDEO

На данашњем ‘специјалном догађају’ у Сан Франциску, компанија Apple представила је свој најновији мобилни уређај - iPhone 7.

Посматрано издалека, овај септембарски догађај није се разликовао много од претходних – Apple је представио нови iPhone, са новим карактеристикама и неколико надоградњи.


Ипак, ближи поглед открива велики изазов са којим је ова компанија први пут морала да се суочи – реч је о питању повјерења корисника које је у прошлости било безусловно.

Ово је први iPhone који је представљен након вијести да је продаја ових уређаја пала у свијету и први пут да су се корисници запитали да ли се компанија три године заредом неће удаљити од истог дизајна.

Испоставило се да су дјелимично у праву - док је закривљени дизајн кућишта остао готово исти, компанија је свакако увела неке промјене, попут изостављања 3.5-милиметарског улаза за слушалице и увођења бежичних слушалица. Назване AirPods, повезиваће се путем iCludа са свим Appleовим уређајима, а посебни сензори моћи ће да детектују када се налазе у ушима. AirPods имају и сопствени чип, звани W1.

Новост је такође да су оба модела, и iPhone 7 и iPhone 7 Plus, отпорна на воду и прашину.

Један од највећих адута iPhoneа 7 је задња камера са двоструким сочивом од 12MP, док ће модел 7 Plus долазити са две камере - предњом од 7MP и задњом од 12MP.

Нова камера долази са оптичком стабилизацијом слике, 60 одсто бржим и 30 одсто енергетски ефикаснијим сензорима, а блиц троши 50 одсто мање свjетлости.

Сочива биљеже боје на различите начине, а у уређају се ове двије врсте приказа спајају са циљем стварања бољих фотографија него икада раније. Свеукупно, ова технологија омогућава прављење свјетлијих и оштријих фотографија, са више детаља.

Што се осталих карактерстика тиче, iPhone 7 има алуминијумско кућиште и А10 процесор. Величина екрана остала је иста - "седмица" има екран од 4.7-инча, а 7 Плус 5.5-инчни екран.

Када је ријеч о меморији, ни овај пут не постоји опција проширења, па ће корисници на располагању имати уређај од 3GB RAM-а са простором за складиштење података од 32GB, 128GB и 256GB.

Преднаруџбина iPhoneа7 почеће 9. септембра, а нови уређај би на полицама продавница требало да се нађе 16. септембра.

Цијена модела са најмање меморије (32GB) износиће 649 долара, док ће iPhone 7 Plus са исто толико меморије коштати 769 долара.

Купци ће моћи да бирају између стандардне црне, угаљ-црне, розе, сребрне и златне боје.

AirPods слушалице биће доступне од октобра, по цијени од 159 долара.

На истом догађају представљена је и друга генерација паметног Apple сата.

Apple Watch 2 има двојезгарни процесор, двапут свjетлији екран, отпоран је на воду до дубине од 50 метара и има уграђен GPS, пише Engadget.

Његова цијена износи 369 долара, док ће паметни сат прве генерације са новим процесором корисници моћи да купе за 269 долара.

Чињеница да ће у Apple Watch бити уграђени нови процесори значи да ће уређај моћи да испрати нове верзије оперативних система, односно WatchOS-а.

Иако је дизајниран првенствено као фитнес уређај, на Appleовом паметном друге генерације биће могуће играти видео игру Покемон Го.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана