Apple донио изненађујућу одлуку

GS
Foto: Twitter

У питању је усвајање RCS стандарда за дописивање, а ова функција ће бити покренута ажурирањем сљедеће године. Како су рекли из Купертина, RCS стандард доноси широк спектар функција у iMessage стилу приликом дописивања између iPhone и Android корисника.

Google и Samsung већ неко вријеме врше притисак на Apple да ово учини, док је Тим Кук одбијао да то уради. У изјави за 9то5Мац, портпарол "јабуке" је рекао да компанија вјерује како ће РЦС понудити бољу интероперабилност за дописивање на више различитих платформи.

РЦС доноси многе iMessage функције, што укључује потврде о прочитаним порукама, индикаторе куцања, фотографије и видеозаписе високог квалитета, и још много тога.

Примјеном РЦС-а, Apple ће такође омогућити корисницима да дијеле своју локацију са другима у оквиру порука, а за разлику од обичног СМС-а, РЦС може да ради и преко мобилних података или Wi-Fi мреже, преноси Б92.

iMessage остаје платформа за размјену порука која се користи за сву комуникацију између оних који имају iPhone, а РЦС ће једноставно заменити СМС и MMS, који ће бити "резерва". каже Apple.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана