Апликација Телеграм има 950 милиона корисника, планира да их ускоро буде милијарда

Танјуг
Foto: Илустрација

ДУБАИ- Апликација за размjену порука Телеграм има 950 милиона корисника на мјесечном нивоу и планира да их ускоро буде милијарда, објавио је оснивач и извршни директор ове платформе Павел Дуров.

Он је прошле недјеље на Телеграму саопштио да ће компанија овог мjесеца покренути продавницу апликација са подршком за веб 3 странице.

"Ова година ће ући у историју као година када су стотине милиона људи упознали блокчејн технологију. Поносни смо што је Телеграм у епицентру ове друштвене трансформације", написао је том приликом Дуров.

Извршни директор Телеграма је са својим пратиоцима подијелио и слике са недавних путовања у Киргистан, Узбекистан и Казахстан

"У Дубаију је све топлије, а моји пријатељи одлазе на отмена мјеста попут југа Француске. Као француски држављанин, слажем се да је Француска најбоља дестинација за одмор, Умјесто одмора, ја ипак настављам да радим док срећем наше кориснике на необичним локацијама. Овог љета сам одлучио да обиђем средњу Азију да видим какав је живот тамо, да проучим како људи користе Телеграм и њихове дигиталне потребе", написао је Дуров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана