Апликација која "једе" највише интернета, а сви је имамо

GS
Foto: X.com

Како истичу на сајту Holafly, коришћена је My Дата Манагер апликација за тестирање коришћења података од стране најпопуларнијих апликација, а тест је спроведен на iPhone 15 Про Max са иОС-ом и Xiaomi Редми 9 телефоном са Андроидом.

Током тестирања сваке апликације, прво су угашене све друге апликације и искључен је Wi-Fi приступ, након чега је апликација покренута и мјерење је започето. Апликација је коришћена пет минута, а комплетна искоришћеност података (у мегабајтима) је забиљежена у My Дата Манагер извјештају.

Укратко, главни налази указују на сљедеће:

  • YouTube је апликација која "једе" највише интернет података, а конзумирала је 193МБ током пет минута уобичајеног коришћења;
  • Snapchat користи 101МБ података сваких пет минута, што је највише за неку од популарних апликација друштвених медија;
  • Сафари користи 56МП на сваких пет минута и најзахтјевнија је апликација из сегмента мобилних интернет прегледача;

На крају, апликација за мапе AllTrails троши највише података (155МБ сваких пет минута) међу популарним апликацијама за путовања.

Не може се занемарити ни потрошња код апликација као што су Убер и Google Maps. Најновије информације о мапама и саобраћају се стално преузимају током употребе, што доводи до велике потрошње података. Тако Убер потроши 102МБ за пет минута, док Google Maps троши 87МБ.

Са сајта Holafly поручују да ако немате неограничени план за мобилни интернет, потребно је да обратите посебну пажњу на своју потрошњу података, преноси б92.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана