Андроид кориснике ће одушевити нова функција за Windows 11

Г.С.
Андроид кориснике ће одушевити нова функција за Windows 11

Phone Link апликација у Windows-у 11 (и Windows 10) добила је опцију “Scan Text”, која користи ОЦР за копирање текста са фотографија које су послате са Андроид телефона.

Windows 11 има Phone Link апликацију, која је у последње вријеме значајно у фокусу Мицрософта. Компанија покушава да више повеже Андроид телефоне (као и иОС уређаје) са Windows десктоп оперативним системом. То сада омогућава још једна корисна функција.

Phone Link је недавно добио могућност да пребацује фотографије са телефона на Windows 11 десктоп, а нови трик је могућност копирања текста са тих фотографија.

Опција “Scan Text” у Пхоне Линк апликацији користи ОЦР (Optical Character Recognition) за детектовање слова и симбола у фотографији и њихово копирање. Ова функција је сада доступна за Windows 11 и Windows 10 кориснике, након фазе тестирања.

Како бисте добили ову опцију, потребно је да надоградите Phone Link апликацију на најновију верзију. Потребно је напоменути да је подржан само енглески језик. ОЦР би могао да функционише и са другим језицима, само што то неће радити добро, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана