Андроид 13 доноси велике промјене и побољшане гејминг перформансе

Б92
Foto: pixabay

Најновија верзија Андроида се приближава, а са собом доноси неке занимљиве функције, како за кориснике тако и за девелопере.

 

Једно од највећих побољшања, које стижу у новој верзији платформе, јесте Framerate Intervention. Функција омогућава да се покрену командне инструкције у оперативном систему које ће форсирати фрејмрејт.

Ово ће бити од великог значаја када су у питању игре. Иако код неких игара виши ФПС може да доведе до тога да гејмплеј изгледа флуидније, код неких игара је потребно да се фрејмрејт смањи како би функционисале на одговарајућем нивоу.

Још једна функција, која је такође усмјерена на гејминг, јесте могућност да се одреде Андроид GameManager API стања. То укључује стање, као што је GAME_LOADING, , које информише оперативни систем да се игра учитава. То значи да ће се процесор фокусирати на то да информације о игри усмјери ка меморији, како би се обезбиједило брже учитавање.

Додатна побољшања за гејминг ће омогућити и Programmable Shaders. Android Gaming Shading Language је дизајниран за овај оперативни систем, а шејдери су ту како би омогућили бољи и реалистичнији приказ воде, замагљења, прецизније детаље дрвета и дубине 2Д текстура.

Андроид 13 стиже и са бројним другим побољшањима, од којих су нека усмјерена на безбједност и спречавање појављивања малwареа, онемогућивање нових Wi-Fi конекција за пословања и друго.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана