Америцана - нови, јефтинији BlackBerry смартфон?

Endgadget
Америцана - нови, јефтинији BlackBerry смартфон?

Већ неко вријеме интернетом се шире гласине да BlackBerry планира да представи смартфон који ће бити скоро идентичан моделу Q5, али само без физичке тастатуре.

У прилог овој тврдњи појавиле су се и фотографије на којима се наводно налази модел „Americano", први уређај јефтиније C серије.

Уређај на први поглед изгледа мање од модела З30, а нагађа се и да би могао да користи Snapdragon 400 процесор који се налази у моделу Q5.

Иако су у питању у главном нагађања, BlackBerry ће понудити модел Z10 по сниженој цијени, тако да ће се на тржишту вјероватно отворити простор у понуди компаније који би могао да буде намијењен баш овом моделу.

Компанија је недавно представила и модел Z30 са којим је премијерно стигао и нови ОС.

Попут модела Z10, ни Z30 нема физичку тастатуру, некадашњи заштитни знак компаније. Умjесто тога, посjедује 5-инчни Super AMOLED дисплеј резолуције 1.280 x 720 пиксела.

Ту је још и 1.7GHz процесор са quad core Adreno 320 GPU-ом, 2GB RAM-а, стерео звук и нова генерација антене која „динамички подешава пријем како би обезбjедила бољу повезаност у подручијима са лошим сигналом".

Подједнако важан као и сам хардвер, ту је и нови оперативни систем који нуди бројна побољшања као што је Prinority Hub – једно мjесто за све конверзације и нотификације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана