Албанка једна од лидера у истраживачкој лабораторији за вјештачку интелигенцију

GS
Foto: Instagram

Мира Мурати (34) рођена је у Албанији, а постала је једна од најважнијих фигура у компанији "Тесла". Вјештачка интелигенција, којом се бави од 2013. године, постала је њена велика страст, а постигнућа ове несваидашње жене мењају свет, те се управо у Мириним рукама налази огромна моћ коју ретко ко може да контролише.

 

Мира је рођена 1986. у малом граду у Албанији. Од раног дјетињства била је фасцинирана технологијом и науком, па је одмах након средње школе уписала факултет информационих технологија на Универзитету у Тирани, где је дипломирала као један од најбољих студената. Након завршетка основних студија, преселила се у Америку и уписала мастер на Институту технологије у Масачеутсу.

Каријеру је започела у свету инвестиционог банкарства. Ветеранка је компаније Тесла, где је била надлежна за развој Модел Икс, а у ОпенАИ-ју је од 2018. Одавно је учила све могућности које пружа вештачка интелигенција, те ради на унапређењу свих ОпенАл аутпута. И док људи у свету расправљају о предностима и манама новој технологији, милијарде долара се ослањају на њен успјех, преноси Курир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана