АИ генерисана порнографија дјеце достиже "критичну тачку"

GS
АИ генерисана порнографија дјеце достиже "критичну тачку"

ЛОНДОН- Количина илегалног садржаја који је повезан са сексуалним злостављањем дјеце и који је генерисан помоћу вјештачке интелигенције достигао је "критичну тачку" на интернету, упозорила је данас организација "Интернет воч фаундејшн" (ИWФ).

Та организација је истакла да је количина АИ-израђеног илегалног садржаја у посљедњих шест мјесеци премашила укупну количину из претходне године, објавио је Гардијан. 

ИWФ, која врши надзор и управља телефонском мрежом у Уједињеном Краљевству истиче да је скоро сав тај садржај пронађен на јавним страницама на интернету, а не на "дарк вебу". В.д. извршног директора ИWФ-а Дерек Реј-Хил, указао је на то да ниво софистицираности тих слика сугерише да су АИ алати тренирани на сликама и видео материјалима стварних жртава. 

Аналитичари ИWФ-а су упозорили да ситуација са АИ-генерисаним садржајем достиже тачку у којој надлежни органи не могу да утврде да ли је на слици стварно дијете којем треба помоћ или не. Више од 50 одсто илегалних слика и видеа које је ИWФ пријавио смјештени су на серверима који се налазе у земљама попут Русије и Сједињених Америчких Држава, Јапана и Холандије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана