3D телевизори – врхунски биоскопски доживљај из удобности вашег дома

M:tel
3D телевизори – врхунски биоскопски доживљај из удобности вашег дома

Стари породични другар већине наших домаћинства свакако је телевизор. У посљедњих неколико година технологија је толико напредовала, да су међу многим паметним уређајима, сасвим очекивано, и ТВ пријемници заузели своје мјесто.

Одмах након појаве танких ТВ пријемника префињеног дизајна, термин "смарт" се одомаћио када су телевизори у питању. Оно што их одликује је да имају фокус на интернету, те управо ову глобану мрежу користе за бројне функције, што је даље довело и до промјене доживљаја приликом гледања телевизије.

Тржиште тзв. смарт ТВ уређаја све је веће, а произвођачи из дана у дан за своје паметне телевизоре нуде све већи број апликација. Ове апликације омогућавају интеракцију са друштвеним мрежама, приступ различитим видео steraming сервисима, плејерима за гледање аудио и видео материјала, те прегршт других могућности. Сви телевизори нове генерације долазе и са USB прикључком, што ће вам омогућити да на ТВ повежете USB дриве и пустите неки филм, слушате музику или прегледате фотографије.

Управо због споменутог убрзаног напретка, многи од нас нису у стању да испрате све новитете и промјене које се дешавају када су паметни телевизори у питању, те ћемо вас овом приликом упознати са паметним ТВ уређајима који користе 3D технологију за приказ слике, а већ се могу наћи у разноврсној понуди компаније м:тел.

По чему су они посебни? Опцију 3D приказа садржаја посједује скоро сваки паметни телевизор, па чак и неки који то нису. Телевизори који подржавају 3D долазе са специјалним наочалама које ће овај ефекат оживјети у удобности вашег дома, баш попут оних наочала које сте већ вјероватно испробали у биоскопу.

Како 3D ТВ функционише? Овакав ТВ уређај истовремено приказује два различита видео-сигнала једне исте сцене, а помоћу специјалних наочала, људски мозак креира тродимензионалну слику. Ипак, немојте очекивати да ћете моћи гледати "обичну" телевизију у 3D верзији, јер поред наочала је потребно да садржаји који се приказују такође буду снимљени у 3D технологији. Са друге стране, 3D телевизори могу приказивати и нормалну, односно, дводимензионалну слику.

Квалитет 3D приказа зависи од квалитета програма, као и од самог квалитета наочала, али постоје и неке опште смјернице које вам могу помоћи у проналажењу идеалног мјеста за њега. Тачније, важно је наћи идеалну удаљеност за гледање 3D телевизије, јер треба да будете позиционирани тачно на средини екрана и нешто ближе телевизору него иначе, како бисте у потпуности били фокусирани на детаље који креирају трећу димензију. Пожељно је да уклоните позадинско освјетљење, како се не би одбијало од површине наочара и утицало на доживљај 3D ефекта.

Паметни 3D телевизори су дефинитивно велики напредак на пољу телевизије, јер доносе заиста велике могућности као и бројне занимљиве садржаје, а компанија m:tel их нуди по повољним цијенама и условима.

Тако у Open понуди компаније m:tel можете пронаћи  3D телевизоре брендова Philips, Samsung и Sony, а издвајамо Philips 3D Smart TV, кога одликује Full HD квалитет слике која се приказује на LED екрану дијагонале 42 инча, односно, 107 центиметара. Уз овај моћни уређај добићете и четири пара 3D наочала, а уз Open Trio пакет рата на 12 мјесеци за овај Philips 3D Smart TV износи свега 58 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана