10 ствари које Samsung Galaxy S7 може, а iPhone не може

Агенције
10 ствари које Samsung Galaxy S7 може, а iPhone не може

Битка технолошких гиганата и даље траје, а Appleов одговор на Samsungову звијезду и нове могућности о којима тренутно власници најновијих iPhoneа могу да сањају чекаћемо до јесени.

Samsung је у Барселони представио нову линију својих флегшип мобилних телефона, која излази на тржиште 11. марта, и похвалио се бројним новим функцијама које Galaxy S7 и S7 edge имају.

Већ претходна S6 линија освојила је низ похвала, па и награду за најбољи телефон прошле године, а Samsung је сада додатно усавршио могућности и увео неке нове.

Да ли ће Galaxy S7 преотети дио продаје и славном iPhoneу? Судећи према новим функцијама, није немогуће. Погледајте којих 10 ствари може нови Galaxy , а iPhone (још) не.

1. Galaxy S7 је водоотпоран

Иако је Apple у iPhone 6S додао заштиту против пропуштања воде, та заштита ипак није толико јака да телефон издржи потпуно потапање у воду. Samsung је ту направио већи корак и Galaxy S7 може да потоне више од једног метра и буде у води око 30 минута. Galaxy S7 има IP68 ознаку, што потврђује да је отпоран и на прашину и на воду.

2. Његова батерија може да се напуни заиста брзо

Нови Galaxy има могућност брзог пуњења батерија преко microUSB-а. Galaxy S6 је већ постизао резултате са 2 сата пуњења, док је iPhoneу 6с Плус за пуњење било потребно три сата. Највећи добитак за Galaxy S7 на овом пољу је што може брзо да допуни значајни дио капацитета батерије. Већ за пола сата напуни се 60 одсто батерије.

3. Напаја се и бежичним путем

Galaxy S7 може да се напаја и бежично, и то брзо. Заправо, Samsung тврди да ће се њихов нови телефон брже напунити бежичним путем, него путем кабла. У пракси то можда не испадне увијек тако, али бежично пуњење батерије је корисна могућност - у току дана је свакако лакше пунити мобилни на тај начин, него стално петљати с кабловима.

4. Има бржи аутофокус

Камера Galaxyја S7 има бржи аутофокус него посљедња актуелна верзија iPhoneа.

5. Снима боље фотографије у мраку

Galaxy S7 има квалитетнију камеру за снимање фотографија у условима слабог освјетљења.

6. Више меморије захваљујући microSD картици

Samsung је вратио слот за microSD картицу, и то у кућиште које дели са SIM картицом. Тако можете да повећате капацитет мобилног телефона за додатних 200 GB.

7. Има јачу батерију

Стандардни Galaxy S7 има батерију јачине 3.000 mAh, а S7 edge 3.600 mAh. С друге стране, iPhone 6с има батерију од 1,715 mAh, а 6S Plus 2.750 mAh.

8. Samsung паџ плаћање важу и за редовне читаче картица

Нови Galaxy омогућава дигитално плаћање кредитном картицом, и то помоћу готово било којег читача картица. На iPhoneу ова опција функционише само ако читачи имају уграђену NFC технологију, што и није чест случај, па у продавници корисници никад нису сигурни да ли ће моћи да плате на тај начин.

9. Има могућност да не гаси екран

Galaxy S7 допушта да у било којем тренутку на екрану можете да прочитате неке основне податке, попут времена или нотификација. На iPhoneу морате да 'пробудите' екран да бисте проверили новости.

10. Видѕети који се приказују и на закривљеном дијелу

И једна ствар коју iPhone дефинитивно не може да надмаши јест приказ и на закривљеном дијелу екрана. Samsung омогућава приступ апликацијама, вијестима па и неким другима акцијама попут писања порука већ са ивице телефона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана