Желите да смршате? Слободно наставите да једете чоколаду

Aгенције
Желите да смршате? Слободно наставите да једете чоколаду

Вijест која ће вас свакако обрадовати је та да помоћу чоколаде заправо губимо килограме, а не добијамо их.

Истраживање које је спровела једна агенција је показало да осамдесет и шест одсто људи које је било на дијети, а који су наставили да уживају у слатким посластицама, је успjешно смршало. Од двijе хиљаде и сто испитаних мушкараца и жена, они који су највише смршали- у деведесет један одсто случајева- су наставили да једу исту количину чоколаде коју су јели и прijе него што су започели дијету.

"Детаљнија истраживања су доказала да дијете које се фокусирају на елиминисање хране су склоније неуспjеху ",изјавио је Џенет Ејлот, нутрициониста и научник који је започео ово истраживање.

"Кључ успjеха сваке дијете је опуштенији приступ и да једете по мало од свега што волите."

Анкете које се поклапају са претходним истраживањима су потврдиле да дијете које потпуно елиминишу посластице попут чоколаде, вина и кекса, често утичу на додатно гомилање килограма јер људи који се придржавају таквих дијета једу више како би надомjестили оно шта не могу да једу.

Једно истраживање је показало да се чак шездесет и пет одсто људи који су се одрекли свих посластица, на крају још више угојило.

Конзумирање чоколаде може да вам помогне да дуже живите.

Тим истраживача са Харвард Универзитета је испитивало осам хиљада мушкараца чак шездесет и пет година и открили су да они који су јели скромну количину чоколаде три пута мjесечно, су живjели скоро годину дана дуже од оних који је уопште нису јели. Закључили су да је то вjероватно због тога што какао садржи антиоксидант полифенол који се такође налази и у црвеном вину и спречава оксидацију штетног холестерола. Ови антиоксиданти такође штите и од рака.

Слijедећи пут када будете били на дијети, а једе вам се нешто слатко, имајте на уму ово истраживање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана