Зашто суперхероји носе доњи веш споља?

Todayifoundout.com
Зашто суперхероји носе доњи веш споља?

И док постоје бројне теорије у вези са поријеклом овог необичног тренда, прави разлог је прилично прост.

Судећи по Џулијусу Шварцу који је био уредник DC Comicsa од 1944. до 1986. године, доњи веш који се носи споља преузет је од циркуских извођача и рвача у ери у којој су први суперхероји носили доњи веш преко хеланки.

Такође, требана поменути да рвачи, циркуски извођачи и суперхероји заправо нису носили доњи веш, већ узак шорц сличан доњем вешу преко својих хеланки,

С обзиром на чињеницу да су суперхероји изузетно алтетски надарени и изводе невјероватне акробације док се боре са злочином, било је сасвим природно да овај стил облачења буде усвојен од стране најранијих цртача за њихове ликове.

Прве репрезентације овог стила могу бити виђене у Флешу Гордону (1934), који је дијелом представљао и инспирацију за Супермена (1938). Једина разлика односи се на боју њихових униформи и плашту. Супермен је такође један од првих, ако не и први, херој који је имао плашт.

Још један занимљив податак односи се и на то да Супермен оригинално није замишљен као суперхерој са другог свијета каквим га данас познајемо. Умјесто тога, он је био Бил Дан - негативац без косе који је желио да влада свијетом у стрипу из 1933. године под називом "Reign of Superman".

Годину дана након ове приче, Супермен се поново враћа, али овај пут као херој. DC Comics је такође одлучио да његово име буде промијењено из Дил Дан у Кларк Кент по славним глумцима Кенту Тејлору и Кларку Гејблу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана