Загријавање ствара џиновске змије

Aгенције
Загријавање ствара џиновске змије

Према новом истраживању, амерички научници су утврдили да ће пораст температуре, као онај у прошлости, изазвати раст рептила, док ће се сисари смањити.

Глобално загријавање произвешће змије дугачке као дупли аутобус и минијатурне коње, величине домаће мачке, упозорава Џонатан Блох, палеонтолог из "Природњачког музеја" у савезној америчкој држави Флорида.

Блох је на челу тима америчких научника, открио везу између глобалног загријавања које се десило током палеоценско-еоценског термалног максимума прије 55 милиона година, и еволуције животиња из тог периода, па упозорава да се идентична ствар може поновити.

Према новом истраживању, научници су утврдили да ће пораст температуре, као онај у прошлости, изазвати раст рептила, док ће се сисари смањити.

"Огромне змије често заголицају нашу машту, али је природа превазишла чак и фантазије Холивуда", рекао је доктор Блох, подсјетивши на 1,25 тона тешку Titanoboa cerrejonensis, највећу врсту змије која је икада живјела на Земљи, а могла је да прогута животињу величине данашње краве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана