Више од 1.000 кандидата за лет на Марс

Агенције
Више од 1.000 кандидата за лет на Марс

Амстердам - Више од 1.000 људи одазвало се на конкурс приватне холандске компаније "Марс један", која врши селекцију астронаута за лет на Марс 2023. године.Компанија са сједиштем у Амерсфорту саопштила је да војно искуство, обученост за пилотирање или факултетска диплома нису неопходни предуслови.

Умјесто тога, важније је да кандидати буду интелигентни, доброг менталног и физичког здравља и спремни да посвете осам година живота обуци прије лета на црвену планету.

Тражени квалитети су спремност за изградњу и одржавање здравих односа, дубока свијест о сврсисходности, стабилност личности и способност да се има повјерења у друге људе.

Компанија се нада да ће 2023. године на Марс послати четири астронаута.

Сузан Флинкенфлогел, директор комуникација фирме "Марс један", рекла је да било какво формално образовање или искуство може да буде корисно, али све вјештине које ће људима бити потребне на Марсу биће савладане кроз обуку.

Потенцијални кандидати за астронауте требало би да пажљиво прочитају текст конкурса написан ситним словима, у којем се каже да ће свако ко прође програм и одлети на Марс, тамо и остати до краја живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана