Вијести из несвијести у авиосаобраћају

Aгенције
Вијести из несвијести у авиосаобраћају

Већини људи се током путовања авионом догоди барем једна необична ствар. Замислите онда како хаотично може изгледати годишњи пресјек дешавања у авио саобраћају.

Година која је за нама није изузетак. Више пута свијет су обишле вијести из области авионског саобраћаја које су биле у најмању руку чудне.

Представљамо вам "најлуђе" од њих.

- British Airways одбио да одвезе гојазног човека кући, иако га је већ превозио у супротном смијеру.

Наиме, двадесетдвогодишњи Кевин Шене је тежак скоро 230 килограма због хормонског поремећаја због кога је и дошао у САД да се лијечи годину и по дана на Мејо клиници у Чикагу.

Портпарол British Airways рекла је за агенцију Франс прес да су покушали да нађу рjешење али да је назалост било "немогуће примити тог путника у пуној сигурности" и да су предложили да им у потпуности рефундирају карту.

Овај човjек је касније доживео још многе перипетије о којима опширније можете читати овдjе.

- Срећни путници успjели су да због грешке у компјутерском систему за продају карата компаније Dekta Air Lines, купе карте по вишеструко нижим и скоро симболичним цијенама. За два сата, колико је трајао овај дефект, неколико стотина путника успијело да резервише карте за "ситниш" и тако искористи "ненајављено постбожићно снижење цијена".

Повратни летови између Мисисипијаи Минеаполиса су рецимо у том интревалу продавани по цени од 25 долара, док је повратна карта између Синсинатија и Солт Лејк Ситија коштала 48 долара, што је у просјеку десет пута мање од регуларне цијене од 400 долара.

- Једна 13-годишња дjевојчица из Кине камповала је испред Међународног аеродрома Гуангџоу Бајун од јула до септембра.

Одлучна да постане стјуардеса, Луо Сики чак носи униформу која подсjећа на оне које носе стјуардесе, а каже да ју је купила преко интернета.

- Шеф авио-компаније Virgin Airlines, Ричард Брансон, морао је да се обуче као стјуардеса и служи путнике након што је изгубио опкладу од извршног директора Air Asiae, Тонија Фернандеза. Брансон је у својој униформи стјуардесе служио путнике током добротворног лета Air Asiae од Перта до Куала Лумпура.

Брансон и Фернандез су се опкладили око тога ко ће бити победник 2010 Формула One Grand прија у Абу Дабију.

План је био да губитник мора да обучен као стјуардеса служи људе током лета авио-компаније побjедника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана