Видјела сам људе на Марсу

Daily Mail
Видјела сам људе на Марсу

Расправе на форумима који се баве теоријама завјере "узавреле" су ове недјеље, након што је једна жена, која је наводно некада била запослена у NASA, тврдила да је видјела људе на Марсу.

Жена која се представила као "Џеки" позвала је америчку радио станицу Coast to Coast АМ и рекла је да је 1979. видјела људе у астронаутским скафандерима како трче површином Црвене планете.

Џеки је рекла да је радила на Викинг Ландер мисији када је на екрану видјела пренос уживо с површине Марса.

"Надам се да ћете ми помоћи да рјешим 27-годишњу мистерију", рекла је она водитељу. "Тај стари Викинг ровер је јурио унаоколо. Онда сам видјела два човјека у астронаутским одјелима – не оним великим које су обично користили, него неким тањим, заштитним. Ходали су ка роверу".

Џеки каже да је још шест радника NASA видјело како људи ходају Марсом.

Викинг Марс мисија лансирала је двије летелице Викинг 1 и Викинг 2 у размаку од неколико недјеља.

Свака од њих састојала се од орбитера и лендера који су путовали готово годину дана до Марсове орбите.

Затим су фотографисали површину планете, а потом се спустили. Орбитери су наставили да снимају и готово цијела планета је током ове мисије била мапирана у високој резолуцији.

"Иако нису откривени трагови живота, Викинг је открио све елементе потребне за живот на Земљи – угљеник, азот, водоник, кисеоник и фосфор", саопштила је NASA.

"Постоји неколико проблема у њеном свједочењу", рекао је Најџел Вотсон, стручњак за НЛО и аутор књиге " Haynes, UFO Investigations Manual".

"Прије свега, није било преноса слетања уживо, а Викинг није имао точкове, као што је то случај са Кјуриоситијем. Пошто је жељела да остане анонимна, не можемо ни сазнати да ли је заиста радила за NASA".

Ипак, у посљедње вријеме било је и бизарнијих тврдњи.

Физичар Др Џон Бранденбург изјавио је да је древна цивилизација збрисана с површине Марса нуклеарним нападом друге ванземаљске расе.

Он каже да су древни Марсовци познати као Цидонијани и Утопијанци били масакрирани у овом нападу, а да се свједочанства геноцида могу видјети и данас.

Бранденбург упозорвава да треба и сами да стрепимо од напада на нашу планету и пошаљемо људе на Марс како бисмо открили праву истину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана