Већ 20 година пијан а не пије

Aгенције
Већ 20 година пијан а не пије

Тијело Метјуа Хога све што поједе претвара у стопостотни алкохол. Хог је често патио од мамурлука чак и кад не би попио ни кап алкохола.

Метју Хог има врло риједак синдром звани "ауто-пивара" због кога мора помно да пази шта једе и пије како би остао трезан.

Наиме, у његовом танком цријеву квасац сувише набубри па све што Метју поједе претвара у чист етанол који се затим апсорбује директно у његов крвоток.

Пуних 20 година љекари нису знали шта узрокује константно пијанство и мамурлук господина Хога. Довољно је да поједе мало пиринча и ускоро ће се осјећати као да је попио три боце вина. Његова породица је потрошила цијелу своју уштеђевину, вриједну 50.000 фунти, не би ли се открило шта узрокује Метјуово стање.

Хог, 34-годишњак из Мидсбора, каже: "Сваки пут кад једем хљеб, кромпир или пиринач моје тијело производи стопостотни алкохол који затим путује мојим венама".

Тврди како је много пута, још као дијете, претрпео пијанства и мамурлуке, а да претходно није попио ништа алкохолно. Због свог стања је морао да прекине студирање. "Више не пијем алкохол уопште", рекао је. "Имам своју приватну пивару у тијелу које не може да поднесе додатни алкохол, а и нема смисла плаћати пића кад могу да произведем своја".

Сада, кад је напокон открио због чега се његово тијело понаша тако чудно, Хог може да држи ситуацију под контролом придржавајући се строге дијете која искључује нека од најуобичајенијих јела, попут било каквог облика брзе хране или слатких пића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана