Ванземаљце ћемо срести за 10 година?

Aгенције
Ванземаљце ћемо срести за 10 година?

Могућност откривања ванземаљског живота на планетама које личе на нашу и посљедице тога били су тема годишњег Свјетског економског форума у Давосу.

Свјетски лидери у области бизниса, као и еминентни политичари окупили су се како би расправљали о ризицима с којима се можемо суочити у наредној деценији. Како су онда “мали зелени” постали њихова тема интересовања?

Наиме, у сарадњи са међународним научним журналом “Nature”, Свјетски економски форум издвојио је пет “Фактора X” који се односе на “опасности које нам се прикрадају”.

Један од њих су и “могуће посљедице контакта са ванземаљским облицима живота”.

“У наредних десет година можемо наћи доказе, не само да Земља није јединствена у свемиру, него и да постоји живот на другим планетама”, стоји у саопштењу Свјетског економског форума о свјетским ризицима.

Повод за овакве изјаве је невјероватан успјех мисије Кеплер коју је у свемир лансирала NASA.

“Тек смо 1995. пронашли доказе да и друге звjезде имају планете које се око њих окрећу. Сада знамо да постоји на хиљаде егзопланета сличних Земљи. Мисија Кеплер функционише само три године, а већ је пронашла више хиљада кандидата”, стоји у извjештају.

“Глас Русије” преноси да је циљ отварања ове теме на Свjетском економском форуму то да “свjетска елита припреми себе и своје народе за таква открића. Научници указују да су потребни образовани људи и много средстава како би се превазишли изазови с каквим ће се човечанство суочити при сусрету са ванземаљском цивилизацијом”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана