Угинула најдужа мачка на свијету

Агенције
Угинула најдужа мачка на свијету

Мачак Стјуи, који је проглашен најдужом мачком на свијету, угинуо је у дому својих власника у Рину, у држави Невада, преносе агенције.

Стјуи, који се годину дана борио са раком, био је дугачак 1,2 метра од њушке до репа. Имао је осам година. Стјуија је Гинисова књига рекорда у августу 2010. године прогласила најдужом мачком на свијету. На хиљаде фанова је преплавило порукама сјећања на њега као и порукама саучешћа Стјуијеву страницу на друштвеној мрежи Фејсбук.

Стјуи је био расе Мејн кун, једна од највећих раса мачака која је настала на  сјеверноамеричком континенту и симбол је државе Мејн.

- Стјуи је увијек био дружељубив и волио је да упознаје нове људе - рекла је његова власница Робин Хендриксон. Хендриксонова је Стјуија купила 2005. године од једног узгајивача у Орегону. Прошлог мјесеца, Стјуи је присуствовао Међународној изложби мачака у Портланду.

Званичници из Гиниса нису одмах одговорили ко би био Стјуијев наследник. Претходни мачак који је држао рекорд је Лео (1,21 метар) расе Мејн кун који је угинуо прије пар година. Стјуију је почетком 2012. године откривен рак. Он је добро реаговао на хемотерапију и речено је да се излечио од канцера, али је ветеринар убрзо пронашао други још агресивнији тумор на бубрезима, рекла је Хендриксонова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана