У августу нас чека катаклизма?

Агенције
У августу нас чека катаклизма?

Београд - Недавно је дневна штампа брујала о вијести да је неко ко се представља као др Каплан, а који наводно предаје астрономију на универзитету Остину у Тексасу - израчунао да ће се објекат димензија планете приближити Земљи у августу ове године.

Професор се јавио америчкој радио станици Тарнер и навео да ће Земља, прије него што се планета-придошлица потпуно приближи, осјетити утицај гравитације овог небеског тијела. Том приликом су и други геолози и астрономи потврдили да ће се, ако је Капланов прорачун тачан - Земља суочити са страшним временским непогодама, а све ће почети временским аномалијама. Биће повећан број земљотреса и вулканских ерупција, јер ће магму привући гравитација тајанствене планете.

Предвиђени су цунамији, таласи висине до хиљаду метара, који ће косити све пред собом брзином од 1200 км на сат. А у августу ће доћи до кулминације - помијерања тектонских плоча. Наводно би, у том случају, и ротација Земље била заустављена, преноси Треће око.

Каплан је упозорио да би овај догађај потпуно промијенио површину Земље, а дао је координате планете - ректасцензија: 4 сата, 8 минута, 8 секунди, деклинација: 60 степени 56 лучних минута, 43 лучне секунде; брзина кретања 200 километара у секунди.

Да ли је вијест тачна или не - не знамо (а сазнаћемо у августу, ако не и прије).

Међутим, занимљиво је да смо на Интернету пронашли чланак руског новинара Димитрија Соколова, објављен још септембра 2013, а који наговијештава управо овакав развој догађаја: пролазак планете кроз Сунчев систем и глобалну катастрофу која би се из тога изродила.

Ево о чему се ради. Соколов је на једном од аналитичких сајтова видио скениране фотографије службене биљешке из првих година совјетске власти, насталих негдје у ОГПУ (Объединённое государственное политическое управление - Обједињена државна политичка управа, из које се касније изродио КГБ). Број документа је ретуширан, али је текст видљив. А њима пише оно што су наводно монаси са Тибета испричали експедицији припадника ОГПУ - о крају свијета, који ће се догодити 2014.

У потрази за артефактима  

У службеној биљешци пише да је експедиција од десеторо људи, под руководством Јакова Бљумкина, послата 1925. на Тибет - у потрази за артефактима из претходних цивилизација и за Градом богова. Новинар наводи да је у Русији добро познато постојање ове експедиције, али да је то први пут да неко изложи документ повезан са тим.

Екпедиција је наводно организована по налогу самог Феликса Дзержинског, првог директора совјетске специјалне службе, и састојала се искључиво од сарадника специјалног одељења ОГПУ, којим је руководио окултни „мајстор" тајне полиције Глеб Бокиј.

Из папира је јасно да главни циљ уопште није било доказивање да постоји Град богова, већ - утврдити његове географске координате и домоћи се технологије древног оружја застрашујуће разорне силе. Дакле - у постојање града није се ни сумњало. Читаоцима Трећег ока познато је да су и вође фашистичке Њемачке у више наврата слали у ово подручје експедиције - са истим циљевима.

Бљумкин је првобитно покушао да „прође" под маском монголског ламе (ако погледате слику - видјећете да ова идеја није била без основа), али је у Ласи раскринкан. Наводно га је тамнице спасао документ који је потписао Дзержински, а адресован на самог далај ламу. Духовни вођа будиста је, кажу, са радошћу примио Бљумкина, сматрајући добрим знаком што му се обраћа један од главних људи Совјетског Савеза.

Бљумкин се од нелегалног туристе одмах претворио у важног госта и могао је да пређе на обављање задатка. Преговарао је са далај ламом о посјети подземним структурама испод палате Потале, у којима се, по ријечима монаха, и налазио Град богова са чудесним механизмима. Договор је наводно постигнут, уз обећање да ће се Тибету СССР одговарајуће реванширати - у злату и оружју.

Цикличност смрти цивилизације  

Бљумкин је, у пратњи тринаест монаха, у јануару 1926, успио да се спусти у загонетно подземље. У извјештају је подробно описан пут сарадника ОГПУ по читавом ланцу подземних лавирината са сложеним системом брава. Да би се отворила ова или она врата, монаси су стајали сваки на одређеном мјесту и повлачили уролане ланце сачињене од металних прстенова - послије чега би се врата са шкрипом отварала.

Врата је, баш као и монаха у пратњи - било тринаест. Бљумкину су показане само двије дворане са тајним механизмима богова. У једној од њих налазила се нека машина коју су монаси називали „ваџра". Споља је личила на огромна клешта која су се, по речима монаха, појавила у подземним тунелима негде између осам и 10 хиљада година пре нове ере. Помоћу те машине долазило је до испаравања злата при температури блиској оној на Сунцу - шест до седам хиљада степени Целзијуса. Визуелно, по ријечима монаха, процес је овако изгледао: злато би „прснуло" и претварало се у прах. Овај златни прах елита древне цивилизације додавала је у храну и пиће, продужавајући тиме свој живот на стотине година. Такође, помоћу овог праха древни житељи су покретали огромне камене блокове, иако та технологија, како се испоставило, није преживјела.

Бљумкин пише да су му монаси испричали да се у подземним одајама чувају артефакти свих претходних цивилизација Земље, којих је било пет. Свака од њих нестала је као резултат глобалне природне катаклизме, изазване проласком, у близини Сунца, неке планете три пута веће од Земље, са великом количином топлоте и воде на својој површини. Фреквенција проласка те планете кроз Сунчев систем је, по ријечима монаха, око 3600 година.

Да ли вам је ово познато? Сјетите се Нибиру. Ова планета, рекли су монаси, ротира, за разлику од Земље, у правцу казаљке на сату, стога приближавање овог небеског тијела ствара снажан електромагнетни проток на нашој планети, као и велике природне катастрофе. Монаси су објаснили да свако четврто приближавање ове планете Земљи - изазива општи Потоп, који уништава све живо, па и људску цивилизацију. У том случају, таласи су висине до седам метара, а крећу се брзином од 1000 км на сат. Посљедњи, трећи циклус проласка ове планете кроз Сунчев систем догодио се 1586. године пре нове ере, а судбоносни четврти, који би уништио нашу цивилизацију, изазвавши нови Потоп, требало би да се догоди од 2009. до 2014. године. При чему ће, тврдили су монаси, 2009. она ући на периферију Сунчевог система, а 2014. стићи ће на критично растојање од Земље.

Знали су за Маје  

У биљешкамна  се говори да су монаси знали о пророчким календарима Вавилонаца, Маја и Астека, који су се завршавали сличним датумима, а разлика од годину-две вјероватно је настала због бројних превода древних календара у савремене. Генетски фонд човјечанства, као и његове технологије, поново ће сачувати монаси у подземном граду у Анктарктику и Тибету, који су међусобно повезани ходницима.

Занимљиво је да су монаси говорили о промјени полова током поплава. Тако се први, најстарији пол, по њиховим информацијама, налазио на мјесту данашњих Ускршњих острва и и није искључено да су њихови идоли слике житеља легендарне Арктиде или Хипербореје. А нови Северни пол после апокалипсе постаће - Северна Америка.

У закључном дјелу записа говори се, по Бљумкиновим информацијама, да јапанска и њемачка тајна служба такође посједују ове информације, и зато је било неопходно брзо организовати нову експедицију на Тибет. Нова експедиција је заиста организована, али на њеном челу није био Бљумкин, који је, послије покушаја да побјегне у иностранство 1929. године ухапшен и „појео га је мрак" у тамницама Љубјанке. Наредну експедицију предводио је неки Савељев. Закључни дио забиљешке говори о плановима за припрему Савељевљеве ескпедиције на Тибет. Шта се догодило са овим подухватом није познато, осим - да је постајао. Али, то је можда и мање битно, јер, ако је белешка аутентична, и под условом да монаси нису погрешили - важније је сазнати да ли Нибиру заиста постоји и, ако постоји - гдје се тренутно налази.

Наука  

Дмитриј Соколов сматра да се монаси били близу истине, и наводи да су још 1982. многобројни научни радови Запада признали постојање још једне планете Сунчевог система. „Годину касније, инфрацрвени вештачки сателит NASA пронашао је огроман објекат недалеко од Сунчевог система. Објекат је био тако велики да је у размјерама превазилазио и Јупитер. Космичко тијело кретало се од стране сазвежђа Ориона које, како је познато, фигурира у митологији мноштва древних цивилизација као ‘дом богова’. Од тог тренутка често су пензионисани званичници NASA јављали новинама да владе највећих земаља света знају о Нибиру и да се спремају за евакуацију у подземна склоништа, али да пазе да не изазову панику причајући јавно о томе.

Иначе, претпоставља се да је Нибиру планета-луталица, која се врти око такозване тамне звијезде или смеђег патуљка. Периодично та планета, како свједоче митолошки текстови древних цивилизација, као и савремени астрономи, пролази кроз Сунчев систем у рејону Јупитера. Савремена истраживања потврђују да Нибиру ротира у смеру супротном од већине планета Сунчевог система, што периодично мијења и путању саме Нибиру, а истовремено - уноси разарање у наш планетарни систем" - пише Соколов.

Соколов наводи да многи савремени научници тврде да ће ватрено-црвена Нибиру са својим сателитом проћи кроз Сунчев систем релативно брзо - то би трајало од неколико недјеља до неколико мјесеци. Претпоставља се да је планета од које је сада остао само астероидни појас између Јупитера и Марса - нестала због судара са Нибиру. Црвени „дошљак" је постао разлог промијене угла осе ротације неких планета.

„Астрономи су претпоставили да се телескопом са Земље може посматрати Нибиру, почевши од средине маја 2009, али само на Јужној хемисфери, како су и говорили тибетански монаси. Од средине лета 2011. она је требало да буде видљива људима свих континената. Армагедон је предвиђен за децембар 2012, како су предсказале Маје. Тада је Нибиру требало да по величини на небеском своду буде изједначена са Сунцем и да изазове низ великих природних катаклизми" - каже руски новинар. Знамо да се то није догодило.

За фебруар 2013. модерни истраживачи су прогнозирали пролазак Земље између Нибиру и Сунца: тада је требало да се промијене географски полови Земље и догоди Потоп. И то се није догодило. „Научници су се надали да ће се љета 2014. Нибиру почети да удаљава из Сунчевог система, а невоље престати".

Да, било је говора о откривању непознате планете, а Интернетом су кружиле наводне фотографије Нибиру, али само до тренутка када је већ требало да буде видљива голим оком. Онда је - нестала. Соколов се понадао да је, из ко зна којег разлога, Нибиру промијенила своју путању и отишла даље.

Соколов је, као што рекосмо, свој чланак објавио септембра прошле године. У међувремену се појавио већ поменути доктор Каплан са својом теоријом о планети која ће нас уништити управо у тренутку који су прогнозирали монаси: на љето 2014.

Да ли се забринути или не? Искрено, не знамо. До сада није потрврђено да је документ о тајанственој експедицији из 1926. аутентичан. Ако је у питању „лажњак" - читава прича пада у воду. Такође - нема даљих информација о поменутом др Каплану. Да ли је у питању нечија неслана шала, попут чувене емисије Орсона Велса која је увјерила милионе Американаца да је у току инвазија Марсоваца? Може да буде. Шта год да је, сазнаћемо ускоро...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана