Трогодишња девојчица има IQ 162

Aгенције
Трогодишња девојчица има IQ 162

Трогодишња Елис Ејмос из Гилфорда у Великој Британији спада у најинтелигентније људе на планети. Њој је IQ тестом установљен невjероватан коефицијент интелигенције - 162, какав имају само најистакнутији интелектуалци (било у садашњости или прошлости).

 Дjевојчица је тиме послала и један од најмлађих чланова Менсе, удружења суперинтелигентних људи, које међу својим члановима има само 18 предшколаца.

Мала Елис, чији су родитељи Виталиј и Татјана руског поријекла, добро говори енглески и руски, у предшколској установи Рајдерсхил Скул у Гилдорфу истиче се у читању, писању и рачунању, а у слободно вријеме воли да чита бајке, да плеше, слика и прави ручне радове.

На свом узрасту прилагођеном Стенфрод - Бинетовом тесту, којим се мјере размишљање, знање, обрада визуелно-просторних податак и радна меморија - дјевојчица је остварила резултат од 162 поена, чиме се убраја у горњих 10% људске врсте и можда чак и надмашује чувеног физичара Стивена Хокинга, који свој IQ никада није званично открио, али нагађа се да је негдје између 160 и 165.

Извршни директор британског огранка Менсе Џон Стивениџ каже да су “одушевљени штоје Елис приступила удружењу”, јер циљ Менсе, између осталог, представља и “обезбјеђивење позитивног окружања за талентовану дјецу, како би могла да се развијају и да имају користи од дружења са другим паметним малишанима”.

Најмлађа особа која је икада примљена у британски огранак Менсе била је Елис Тен Робертс. Она је 2009, када је постала члан, имала двије године и четири мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана