Свијетлеће кугле изнад Крагујевца VIDEO

Блиц
Свијетлеће кугле изнад Крагујевца VIDEO

БЕОГРАД - Изнад центра Крагујевца грађани су на небу видјели свијетлеће кугле, пише “Блиц”.

Необичну појаву снимио је прексиноћ аматерском видео камером Марко Протић са терасе свог стана, који наводи да је једну куглу на вечерњем небу први запазио његов отац Бошко.
- Мислили смо да је у питању метеор, јер је та кугла за собом остављала светлећи траг. Међутим, није пала на земљу, него је наставила да се креће хоризонтално - прича Марко Протић.
Протић наводи да су се за њом појавиле и друге, па каже да је помислио да су у питању хеликоптери, али када су двије почеле да се мимоилазе, веома близу, остали су збуњени.
- Видели смо укупно шест таквих објеката и волео бих да знам о чему је реч - каже он.
Он тврди да је снимак аутентичан и да није мијењан или дорађиван на било који начин.
- Први објекат који се појавио нисам снимио. Мој отац и ја смо седели на тераси и пили кафу, гледали га, а онда су се појавили други. Тада сам узео камеру и кренуо да снимам - прича Протић.
Доктор за научну област астрофизике на крагујевачком Природно математичком факултету Саша Симић прегледао је снимак и каже да то нису “планете, нису комете, а ни метеори”.
- Није реч ни о авионима, нити о хеликоптерима, јер они често емитују светлост, али сасвим другачију од ове. Сигурно је само то да су ови објекти летели у атмосфери - каже Симић.
У Астрономском друштву “Руђер Бошковић” кажу да се такве појаве на небу често дешавају, али да објашњења не постоје увијек, као и објашњење да ли је ријеч о нечему овоземаљском.
Лист додаје да се сумња да је ријеч о такозваним ватреним лоптама.

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана