Сунце главни извор,револуција фармације

Taнјуг
Сунце главни извор,револуција фармације

Филаделфија - Возачке дозволе биће замијењене дозволама за пилотирање, док ће главни извор енергије бити сунце само су неке од прогноза како ће свијет изгледати 2025. године.

Фирма за процјену ризика "Томсон Ројтерс" је објавила десет предвиђања за 2025. годину, а прогнозиран је убрзани развој науке и технологије на основу анализа свјетских научних патената и научне литературе.

Према предвиђањима "Томсон Ројтерса" сунце ће бити главни извор енергије на нашој планети захваљујући напредним методама прикупљања, складиштења и конверзије. Велика новчана средства биће уложена у проучавање деменције, тако да ће број обољелих бити мањи. Модификацијом људског генома биће спријечен настанак болести попут дијабетеса типа И, док ће развој лијекова бити далеко прецизнији и повезиваће специфичне протеине и користити антитела како би био заустављен развој болести попут канцера.

Захваљујући напретку у пољопривреди недостатак хране и промјене цијена намирница постаће ствар прошлости. Лагане летјелице и нове батерије омогућиће ваздушни саобраћај за појединце у виду микро-комерцијалних авиона.

Све што нас окружује постаће дигитализовано, пластичне кесе биће ствар прошлости, док ће потпуно разградива паковања на бази целулозе бити обавезна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана