Шта ваш рукопис говори о вама?

Агенције
Шта ваш рукопис говори о вама?

Невjероватно је колико тога можете сазнати о особи само посматрајући његов рукопис.

Као и говор тела, рукопис говори много о вашем карактеру али такође може и да наговести озбиљне здравствене проблеме.


Bright Side доноси најдоминантније карактеристике калиграфије које дефинишу вашу личност/карактер.

Величина је битна

Када анализирате рукопис, величина је круцијална. Ако пишете крупним словима, ви сте екстровертни. Волите да излазите, имате самопоуздања, и врло лако успостављате контакт са другим људима. Није вам страно да будете у центру пажње. Ако пишете сићушним словима, врло вјероватно сте интровертног карактера. Фокусирани сте, брижни и стидљиви. Увијек водите рачуна о детаљима и анализирате људе прије него што стекнете самопоуздање и осјећај сигирности у њиховом окружењу.

Размаци између ријечи и слова

Широки размаци између ријечи наговештавају да имате проблем повјерења.Склони сте самотном животу и избјегавате контак са људима. Средње широки размаци показују да се осјећате комотно са другим људима. Ако радије бирате уже размаке у писању, могуће да сте нестабилни или емотивно или у размишљању. Осјећате да морате бити у близини других људи и не можете поднијети да будете сами.

Просјечни размаци међу словима наглашавају вашу самоувјереност и индивидуалност. Слова писана ближе једна уз друга показују да се осјећате непријатно са самим собом и вјероватно имате мањак самопоуздања.

Закошење слова

Ако не косите слова, ви сте практична, логична и балансирана особа. Имате контролу над вашим емоцијама и ситуацијама у вашем окружењу. Ако, међутим, нагињете слова на десну страну, вјероватно вас је мало теже контролисати и отворенији сте према новим искуствима. Али ту је и трећа опција: ако нагињете на лијеву страну, вероватно сте више опрезни и плашљиви. Не волите да будете у центру пажње али сте добри у тимском раду.

Тачкице на слову и

Тачка на и се чини као небитан детаљ, али ћете се импресионирати када чујете колико то говори о вама. Ако тачку постављате високо, врло вјероватно имате бујну машту. Ви сте уобичајени сањар са главом у облацима. Ако користите кратку цртицу, превише сте критични и обраћате пажњу на све. Гурате себе у крајности и увијек осјећате да можете боље. Кружић или неки други симбол умјесто тачке показује да сте креативни и често дјетињасти. Волите да се играте и користите сваку прилику која вам се отвори да оставите свој лични печат на било шта што радите.

Притисак

Притисак који остављате на папиру говори о вашој виталности и унутрашњој сигурности. Јако утиснута слова говоре о вашој снази, високом самопоуздању и сијелости. Веома сте посвећени/одани и увијек гледате напред. Али ако је притисак на папир нежан, веће су шансе да сте осјетљиви и емпатични. Увијек сумњате у себе и тешко доносите одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана