Шта нам се дешава у 14:55?

tportal.hr
Шта нам се дешава у 14:55?

За највећи број запослених 14.55 часова је вријеме када су најмање продуктивни: тада се проверавају статуси на Фејсбуку и очајнички тражи кафа или нека чоколадица да се покрену.

Од овог проблема пате сви јер након дугог и лудог радног дана, пажња почиње да опада, па чак и они највреднији почну да разгледају фотографије својих пријатеља на Фејсу или обилазе Твитер.

Ово је иначе закључак анкета чији циљ је био да се утврди вријеме најмање продуктивности радника. Испитаници су означили 14:55 часова као вријеме када им се најмање ради.

Неки се тада допусују са пријатељима док други почињу са планирањем вечерњих активности.

Један од испитаника који је учествовао у анкети каже: "Чим сат покаже 15.00, морам признати да почињем са планирањем како да проведем вече. Други признаје "Обично пуно радим ујутро и одрадим већи дио посла али проблем се јавља након ручка кад имам осјећај да ми недостаје шећера у крви'.

Многи радници тврде да се са остатком радног дана носе тако што попију јаку кафу и поједу чоколаду како би се вратили у форму након кључних 14.55.

На другом крају спектра, радници кажу како им је најпродуктивније вријеме у дану у 10.26 часова. Тада провјеравају и одговарају на мејлове и планирају радни дан.

Такође, други најпродуктивнији моменат је 16.16 када радници журе да заврше све дневне задатке како би напустили канцеларију на вријеме. Ипак, признају да се психички искључе са посла око 18 минута прије него што напусте канцеларију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана