Шта католичка црква зна о ванземаљцима?

Срна
Шта католичка црква зна о ванземаљцима?

Рим - Ватикан ће објавити свијету да почиње са припремама за сусрет са ванземаљцима, тврди ТВ "Дисиклос".

Ова ТВ станица цитира фра Хозеа Габријела Фунеса и Гаја Консолмања, из Ватиканске опсерваторије, образовне институције за астрономска истраживања коју подржава Ватикан, да је могуће постојање ванземљаског живота.


"Откриће интелигентног живота не значи да постоји још један Исус. Утјеловљење Сина Божијега јесте јединствени догађај у историји човјечанства и у свемиру", рекао је Фунес.

У посљедњих неколико година, отац Фунес, који је магистар астрономије, наводи да је, "уз милијарде галаксија, у којима има на милијарде звијезда, од којих неке сигурно имају и планете, сасвим могуће да је на још некој планети еволуирао живот, као и на Земљи".

Он сматра након открића планете "Кеплер 452б", која има карактеристике Земље, да би се сусрет са ванземаљским интелигентним бићима могао догодити у блиској будућности.

Католичка црква је дуго, још од случаја Галилеа 1633. године, тврдила да је Сунце центар свијета, да је непокретно, те да је Земља та која се миче.

Теоретичари завјера већ дуго тврде да је међу ватиканским тајнама једна од највећих управо постојање напредног живота у свемиру.

Међутим, познаваоци прилика у Ватикану тврде да се ради о нормалном прихватању чињенице да је наш Сунчев систем само један од многих у васиони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана