Шта је то на небу, птица, авион...

Aгенције
Шта је то на небу, птица, авион...

Летилица у природној Суперменовој величини са његовим ликом, којом се управља са земље, контролише ових дана небо изнад Јужне Калифорније.

Дизајнер Ото Дифенбацх из Калифорније прави летилице које личе на чувене ликове из стрипа или филма, а један летећи објекат ових дана нарочито привлачи пажњу становника.

Дифенбах је направио летећу лутку - Супермена - од врло лаганог материјала, а ове његове летеће креације достижу брзину од око 45 километара на сат.

Ове јединствене летилице се за сада користе искључиво у комерцијалне сврхе и за промоцију, а Дифенбах и његов партнер Ед Хенли кажу да нису планирали да их продају по уобичајеним продајним цијенама због великог труда и много часова рада који је потребан да би се направила једна оваква "летећа лутка".

"Кренули смо са идејом да је могуће да било који лик који замислимо претворимо у летећи објекат и у изради корислтили сасвим нови приступ који до сада није коришћен" каже Хенли.

"Код рекламирања ви ћете у већем броју случајева видјети авионе који вуку за собом рекламу, а код наших летилица видите лик у природној величини, и то је тренутно атракција гдје год да се појави: на стадиону, концерту, плажи. Заиста се ради о нечему сасвим оригиналном. Сви су одушевљени, нико до сада није видио нешто слично" додаје Хенли.

Супермен је само један од "летећих ликова" које су ова двојица маштовитих људи направили. У њиховој колекцији налазе се, између осталих и Ајрон Мен и госпођа Емерсон која има крила уз помоћ којих крстари небом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана