Шта глумци ушмркавају и пуше у филмовима?

Aгенције
Шта глумци ушмркавају и пуше у филмовима?

Дроге играју кључну улогу у бројним овогодишњим филмовима и серијама. Ако сте икада гледали неког од глумаца како узима дрогу, сасвим сигурно сте се запитали: Шта он то заправо узима? Сада је вријеме да сазнате шта то глумци тачно ушмркавају и пуше у филмовима.

Чини се да постоји мноштво различитих рецепата. До неких се долази бројним експериментима, док се неки преносе са једног члана екипе на другог током година.

Ако узмемо кокаин, на примјер – ако само стоји на столу или га неко сијече на линије, екипа може користити комбинацију прашкова.

„Углавном је у питању кукурузни скроб, али морате да у њега умјешате и мало беби пудера зато што је скроб исувише љепљив и тежак", тврди Џилијан Албински која ради на серији „Homeland" и која је задужена за већину ствари које глумци додирују.

Међутим, уколико глумац мора да ушмрче „кокаин", тада нам је потребна другачија супстанца.

„Ја увијек користим лактозу у праху", тврди Мајкл Бејтс који је радио на филму „Ужасни шефови" и у ком је било конзумирања дроге испред камере.

„Можете да га ушмрчете и ништа вам се неће десити. То је исто као и било који други млијечни производ", каже Бејтс и додаје да Колин Фарел није имао никаквих проблема са овим вјештачким кокаином и да га је узимао и ван снимања како би остао у лику.

Међутим, често узимање било каквог прашка може довести до затвора. У тмо случају, екипа ће унутар сламке којом се узима „кокаин" ставити вазелин. Када се пудер ушмрче, највећи дио залијепи се за сламчицу умјесто да оде у нос глумца.

Рецепт за филмски „хероин" сличан је рецепту за „кокаин".

„Врло често одемо на интернет како би питали стручњаке за дрогу како би хероин требало да изгледа. У већини случајева хероин и кокаин изгледају као иста ствар", каже Ким Слосек који је радио на филму The inevitable defeat of Mister & Pete“.
Слосек користи мјешавину млијека у праху и витаминског прашка, сем у сценама када се „хероин" ставља у нос.

Тада Слосек користи шећер и соду бикарбону.

У сценам ау којима се дрога убризгава у тијело користе се посебне игле. Када туп врх игле дође у додир са кожом она се увлачи унутар шприца, дајући нам илузију да улази у кожу.

Поред хероина, у серији „Homeland" лик који тумачи Клер Дејнс конзумира и канабис. Оно што она заправо пуши јесте оригано купљен у обичној продавници.

„Радио сам на пројектима гдjе су глумци жељели да конзумирају праву ствар и стално сам морао да им одузимам вреће са правим канабисом. Оригано мирише скоро као права ствар, морате пажљиво да провјерите како би били сигурни да глумац није замјенио кесе".

Друге филмске екипе користе праву ствар, на неки начин. Постоје компаније које продају канабис без активног састојка THC. Она изгледа и гори као марихуана, само што нико неће осjетити никакве посљедице.

Слосек је радио са лажним канабисом на филму са Дру Баримор „Going the distance" гдје је постојала сцена у којо она пуши траву из „бонга". У оваквим сценама не може да се користи дуван пошто је дим мање густ.

Екипа је морала да се брине и о најситнијим детаљима пошто ће филм сасвим сигурно гледати неко ко конзумира канабис и ко ће примјетити да је сцена није вјеродостојна.

У потрази за аутентичношћу, Слосек је направио мноштво других лажних дрога.

Пилуле екстазија почињу као шећерне плочице на које се ставља одређени лого.

Каменчићи крека праве се капањем лијепка на гомилу сода бикарбоне.

Када су у питњу „магичне печурке" слосек је купио неке осушене и замрзнуте печурке у Кинеској четврти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана