Шокантне тајне везане за дијету

Aгенције
Шокантне тајне везане за дијету

Уколико вам се чини да већ дуго и безуспјешно покушавате да смршате, онда би можда неко требало да вам укаже на пар ствари које пркосе традиционалном размишљању када су дијете у питању. Ево неких од тајни које се не подударају са универзалним схватањима о дијети.

1. Дијетални напици гоје

Према истраживању спроведеном на Универзитету у Тексасу, доказано је да су људи који пију дијеталне напитке склонији добитку килограма, од оних који их не пију. Дијетални напици су означени као добри за дијету, али је доказано да је заправо саботирају.

2. Угљени хидрати су добри за вас

Иако имају лошу репутацију, угљени хидрати су заправо добри за вас, нарочито када сте на дијети. Угљени хидрати су влакна која вашу пробаву одржавају здравом. Тако да, прескочите "лоше" угљене хидрате попут брашна, али укључите оне здраве из житарица.

3. Када чешће једете, губите килограме

Иако може бити штетно, неки од нас покушавају да губе килограме тако што прескачу оброке, али то ће више нашкодити дијети него што ће помоћи. Научници препоручују да једете пет малих оброка у току дана, а не два или три велика. Прије свега, уколико чешће једете мале оброке, никада нећете осјећати глад, а самим тим нећете доћи у искушење да се преједете. Такође, конзумирање малих оброка у току дана ће побољшати ваш метаболизам и боље ће сагоријевати калорије.

4. Можете се препустити

Ко год да је рекао да је дијета синоним за суздржавање, погрешио је. Можете да будете на дијети како бисте смршали, а и даље да уживате у

Сви смо чули за израз "без муке нема науке" међутим, у смислу вјежбања, то није увијек тачно. Вјежбе не морају бити болне и тешке да би биле ефикасне, већ треба да изазову кратак дах и мало бржи рад срца.

6. Можете вјежбати и изван теретане

Уколико вас мрзи да идете у теретану или не можете да приуштите мјесечну чланарину, вјежбање код куће или напољу може бити исто толико ефикасно. Трчите, радите јогу или шетајте.

7. Не вјерујте ваги

Жене се углавном оптерећују бројем килограма које имају, а не би требало. Нарочито уколико су на дијети а и вјежбају. Изгубљени килограми су замијењени мишићима тако да се бројке на ваги неће много промјенити. Најбољи начин да пратите прогрес је путем сопствене одјеће. Уколико вам постаје шира, значи да сте почели да губите килограме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана