Снага мачкиног предења: Шта нам све лијечи?

новости.рс
Снага мачкиног предења: Шта нам све лијечи?

О благодетима животиња доста се говори, а мацино предење једно је од водећих метода лијечења које ове прелијепе животиње примјењују на својим власницима

О благодетима животиња доста се говори, а мацино предење једно је од водећих метода лијечења које ове прелијепе животиње примјењују на својим власницима. Свјесни предивних ефеката које мачке имају на људе, запослени у „Animal Care" асоцијацији из Пакистана направили су користан постер захваљујући коме ћете тачно знати предности тога што вам се маза мота око ногу и када вас то нервира.

1. Смањују стрес

Вибрације које се стварају током мачкиног предења дjелују седативно на нервни систем људи и тако нас умирују. На овај начин смањују стрес и напетост које редовно осjећамо по повратку са посла.

2. Дијагностика предењем

У свијету су љекари постали све свеснији „моћи" коју посједују мачке. Наиме, након низа истраживања љекари су дошли до закључка да се предење мачака разликује у тренутку уживања и тренутку упозорења човјека на одређену болест. Такђе, постоји потврђена студија о врсти предења која је другачија у зависности од блести.

3. Снижава крвни притисак

Крвни притисак такође је ствар коју предење мачака може регулисати. Не кажемо да њу можете користити умјесто лијекова, али сигурни смо да ће добро утицати на вас.

4. Јача кости

Према ријечима свјетских ортопеда фреквенција од 25 – 200 Хз коју производи мачка током предења најбоља је за ојачавање костију. Дакле, закључак изведите сами.

5. Смањује ризик од инфаркта

Према посљедњим истраживањима кардиолога власници мачака имају 40 % мање шанси да доживе инфаркт.

6. Уклања оток и инфекције

Стручњаци такође тврде да силина вибрација коју мачке производе утиче на убрзавање циркулације, што доприноси бржем смањењу отока и елиминисању инфекције из организма.

7. Позитивно дејство на лигаменте и мишиће

Многи професионални спортисти примјетили су нејвероватно позитивно дејство својих мезимаца у тренутцима замора мишића или повреда лигамената и тетива. Вођени тим запажањем научници су потврдили ову појаву и сада велики број спортских физиотерапеута препоручује спортистима да се што више мазе са својим љубимцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана