Слијепи пас прешао 16 км и вратио се власницима

Агенције
Слијепи пас прешао 16 км и вратио се власницима

На Аљасци је 13. децембра бјеснила сњежна олуја током које се изгубио Еби, 8-годишњи мјешанац из Фербанкса. Седам дана касније, послије пређених 16км, слијепи љубимац нашао је пут и вратио се својим власницима - породици са троје дјеце млађе од 10 година.

Током посљедње двије недјеље на Аљасци температура је "падала" и на минус 40 степени Целзијуса, а слијепом мешанцу нису даване скоро никакве шансе за преживљавање - Ебија је породица усвојила из прихватилишта за псе и врло брзо је постао љубимац дјеце - Аве, Грега и Шејна. 

"Ово је чудо. Не постоје друге ријечи које то могу да опишу. Никада нисмо очекивали да ће да се врати", рекла је Макензи Грапенгетер, власница пса, а преноси канадски портал The Province. 

Прво га је пронашао ветеринар Марк Меј док је 19. децембра био у дивљини са својим тимом. "Пас је трчао поред нас нешто дуже од километра, али је ускоро посустао. Већ смо имали много паса па нисмо могли да га поведемо. Ипак сам се надао да ће пронаћи пут до неке куће", рекао је Меј. 

Наредног дана Еби се појавио на кућном прагу Марка Меја. "Претпоставили смо да је луталица. Али ипак, сjедео је ту, пред мојим вратима, далеко од мjеста гдjе смо га први пут срели. Увео сам га унутра и побринуо се за њега. На моје изненађење, на његовом тијелу није било промрзлина". 

Меј је уз помоћ локалних медија и друштвених мрежа пронашао власнике пса. "Захвални смо на помоћи цијелој заједници. Дали су нам најбољи Божићни поклон који смо могли да пожелимо", рекла је Грапенгетер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана