Шашаве чињенице о трудноћи: Дјечаци имају ерекцију и прије рођења

Aгенције
Шашаве чињенице о трудноћи: Дјечаци имају ерекцију и прије рођења

Мајчинство са собом носи најљепши осјећај на свијету, али уједно и велики број непознаница. Будуће маме током другог стања боре се са великом количином нових информација. Ипак, многе од њих, и поред огромне посвећености трудноћи и новом животу који расте у њима, неке од ових чињеница сигурно нису знале.

Ваши малишани су на путу и радознало сваког дана учите неке нове ствари о трудноћи и о будућим бебама? Ево неколико занимљивих ствари које ће употпунити ваше знање:  

Бебина стопала

У неким случајевима, у касној трудноћи, јасно могу да се виде бебине руке, стопала али и други дијелови тијела када се беба помјера.  

Пушачи чешће имају дјевојчице

Парови који су љубитељи дуванског дима имају веће шансе да постану поносни родитељи дјевојчице, показала је једна студија.  

Трудноћа

Дјечаци могу да имају ерекцију још док су у материци. Ова појава неријетко се дешава женама које носе мушко дијете. Иако се та помисао можда некима неће допасти, у питању је механички рефлекс на који не можемо да утичемо.  

Трудна цијелу годину

Иако процес трудноће траје 9 мјесеци, постоје случајеви када она траје цијелу годину. То је нормална појава код неких жена, а најдужа трудноћа трајала је чак 375 дана.

Вријеме за порођај

Процес рађања дјетета представља сам крај једног дугог периода током којег је жена посвећења свом дјетету. Иако сам завршетак може бити вишечасовни и нимало лак процес, на крају ипак схватите да је резултат непроцјењив.  

Контракције послије порођаја

Након порођаја женама се често дешава да и даље осјећају контракције. То се дешава због великог напора и грчења који је жена уложила током порођаја. Ипак, неке жене их не осјете, јер су исувише ошамућене од лијекова.  

Лажна трудноћа код тата

Неки мушкарци осјећају исте симптоме попут повећања тјелесне тежине или јутарње мучнине, баш као и њихова љепша половина. Ова појава зове се симпатичка трудноћа или Кувадов синдром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана