Руски специјалци нашли чудовиште?

Агенције
Руски специјалци нашли чудовиште?

Непрепознатљиви костур, са дугим тијелом, оштрим зубима и крзном, налик на чудовиште из хорор филмова, пронађен је на руској обали и фотографисан од стране припадника руских специјалних снага, прије него што је затражено да буде премјештен.

Остаци необичног бића откривени су на обали Сахалина, острва у најисточнијем крају Русије, које се налази близу Јапана, а од руских специјалних снага је затражено да уклони леш и спроведе детаљну истрагу о непознатом костура.

Одмах су се јавиле чудне теорије: да би ови остаци могли да припадају праисторијском створењу, као и да је највјероватније у питању велики бијелуга кит.

Али првобитни тестови костију и зуба су показали да није у питању риба, док је изглед скелета искључивао могућност крокодила и алигатора. Нађени остаци су показивали и да је ово необично створење, дуго шест метара, било прекривено кожом са крзном и косом.

Ипак, након што су морски стручњаци погледали слике лобање скелета, убрзо су установили да је то дефинитивно кит.

Они су објавили и слике лобање кита да би показали сличности два скелета и тако отклонили сваку сумњу, преноси РТС.

Прошле године остаци створења сличног изгледа, са четири метра дугим тијелом и роговима, испливало у Виларикосу у Шпанији. Међутим због нивоа распаднутости леша, поријекло је остало непознато.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана