Рупе у земљи широм свијета гутају зграде и људе

Agencije
Рупе у земљи широм свијета гутају зграде и људе

Полиција на Флориди готово да више нема наде да ће пронаћи живог Џефа Буша (36), који је заједно са цијелом собом у којој је спавао ове седмице упао у вртачу која се отворила у предграђу Тампе. Овакви случајеви отварања рупа у земљи су посљедњих година све присутнији у медијима, а забиљежни су примери из разних дијелова свијета.

Вјероватно најстрашнијег изгледа до сад аје била рупа која се, према тврдњи власти у Гватемали, отворила због великих киша изазваних ураганом Агата 2010. године. Тада је у тој рупи у Гватемала Ситију настала читава троспратница, а страдало је 15 људи.

У августу прошле године на Тајвану су сигурносне камере забиљежиле како се у дјелићу секунде земља отворила испод човјека. Спасилачке екипе су га извукле напоље, али је он касније преминуо од задобијених повреда.  

Истог мјесеца у америчкој савезној држави Ајдахо 32-годишње Соња Лопес погинула је када је аутомобилом улетјела у у рупу која се отворила на аутопуту.

У јулу 2011. 15-годишња дјевојчица страдала је када се, након великих киша, рупа појавила на аутопуту у Јути.  

На сву срећу, нису све рупе односиле животе. У кинеском граду Гвангџоу огромна рупа прогутала је нову зграду без станара поред нове станице метроа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана