Рупа у земљи прогутала 8 аутомобила у музеју Корвете

Агенције
Рупа у земљи прогутала 8 аутомобила у музеју Корвете

У америчком националном музеју у Кентакију који је посвећен аутомобилској икони Корвети (Chevrolet Corvette), отворила се "рупа без дна" у којој је према посљедњим информацијама завршило осам драгоцјених аутомобилских експоната.

Директор музеја, Вендел Строуд, изјавио је локалним медијима да се рупа дугачка 12 и широка 6 метара изненада отворила у сриједу ујутру.

Према његовим ријечима, од осам аутомобила колико их је нестало у пукотини, пет је у власништву музеја, док преостала три возила припадају Џенерал Моторсу. Строуд је рекао да су спасилачке екипе дозволиле запосленима у музеју да помјере једну Корвету из 1983. која се налазила у близини рупе, како и она не би завршила у бездану.

"Прије него што приступимо спасавању преосталих угрожених аутомобила, потребно је да стручне службе утврде да ли је у том дијелу зграде дошло до оштећења конструкције", објаснио је он.

На срећу, у овом инциденту није било повређених, а још увијек није познато колика је материјална штета. С обзиром да су у питању ријетки и скупоцени примерци Корвете, она свакако није мала.

Зона око рупе тренутно је затворена за посјетиоце, али је остатак музеја и даље отворен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана