Розе голуб из сјеверног Лондона мистерија за научнике

Aгенције
Розе голуб из сјеверног Лондона мистерија за научнике

Розе голуб постао је велика мистерија за британске научнике након што је први пут виђен у једном насељу у сјеверном Лондону.

Жан Моле из мјеста Илинг у Лондону мислила је како јој се привиђају ствари и животиње различитих боја када је први пут на својој тераси видјела овог необичног голуба.

"Видјела сам га како стоји на мојој тераси, одмах поред прозора. У 74 године живота никада нисам видјела таквог голуба. Француз који станује до мене га је фотографисао и рекао како је голуб веома чудан, али и интересантан у исто вријеме" каже Моле, која свакодневно храни голубове на својој тераси.

"Ја их храним без обзира на то шта каже вијеће овог града. Овај се појавио и једноставно ме фасцинирао", додаје 74-годишња Лондонка.

На Маурицијусу постоји невјероватно ријетка врста розе голуба, али тај оток у Индијском океану удаљен је хиљадама километара од Лондона. Међутим, голуб са Маурицијуса има сива крила, што није случај са овим голубом из главног града Енглеске.

Научници кажу да у овом случају постоје два сценарија. Могуће је како је један од локалних голубара обојио једног од својих голубова и друга опција, а то је да се боја овог голуба промијенила због начина исхране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана