Родила здраве близанце 42 дана након мождане смрти

Агенције
Родила здраве близанце 42 дана након мождане смрти

Мичиген - Американки Кристин Болден (26) из Мичигена, наизглед здравој, младој трудници, у марту је приликом породичне шетње пукла урођена анеуризма у мозгу, а исход је био фаталан. Љекари су могли само да прогласе мождану смрт, а Кристина је стављена на апарате за вјештачко одржавања живота, у нади да ће се можда ипак пробудити.

То се није догодило, али након 42 дана царским резом је донијела на свијет потпуно здраве мушке близанце, Николаса и Александра, што њена породица и љекари сматрају правим чудом.

 - Мазили смо јој стомак и причали бебама - са сузама у очима се присјећају Кристинини најближи.

 У тренутку када је постало јасно да висок крвни притисак мајке у можданој смрти почиње да угрожава близанце, продици је предочено да ће морати да бира између даљег одржавања њеног живота на апратима и живота дјеце.

Тешка срца, породица се одлучила за близанце, надајући се да ће њихов долазак на свијет и шок од царског реза без анестезије Кристину ипак пренути из коме.

Нада је била узалудна, али царски рез је изведен успјешно и бебе су добро, мада се још налазе у инкубатуру, јер су рођене превремено, у 25 недјељи трудноће, са тежином од око 600 грама.
 

Кристинин партнер, пријатељи и многобројна родбина са нестрпљењем очекују да мали близанци ојачају и да се нађу међу њима, спремни да им пруже несебичну љубав и бригу, какву је, како тврде сви који су је познавали, њихова мајка за живота пружала својим најближима, а нарочито дјеци у породици.

- Била је тако пуна живота, тако енергична. Увијек кад помислим на њу схватим колико живот узимамо здраво за готово и како нешто овако може свакоме да се догоди. Сада се само молим да близанци буду добро - каже Кристинина колегиница и пријатељица Астријана Сари.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана