Рибар упецао пирану усред Лесковца

Агенције
Рибар упецао пирану усред Лесковца

Лесковац -- У ријци Ветерници, која протиче кроз Лесковац, риболовац Драган Михајловић уловио је пирану тешку 900 грама и дугу 35 центиметара.

Риболовци и грађани изненађени су и уплашени због улова једне од најопаснијих риба. Пирану, врсту рибе која живи у ријеци Амазон у Јужној Америци, Драган Михајловић упецао је у Ветерници недалеко од центра Лесковца. Он је прије два дана дошао на ријеку да пеца кленове, али је кући однио пирану тешку скоро килограм.

У вађењу рибе из ријеке помогла су му и дјеца која су се играла недалеко од обале.

Лесковачки риболовци не знају како је пирана дошла у Ветерницу, али знају да никада до сада у тој ријеци није било егзотичних риба.

Они који се баве акваристиком сматрају да је пирану у ријеку бацио неко ко ту врсту риба чува у акваријуму, а према њиховој оцијени, у ријеци Ветерници има довољно хране за пиране.

У водама Јужне Америке постоји око 30 врста пирана. Неке врсте могу легално да се гаје у акваријумима, али не и да се бацају у ријеке.

Лесковачки риболовци очекују да риболовачко друштво ангажује стручњаке који проучавају живот риба и да се испита да ли у Ветерници има још који примјерак пиране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана