Реакције мајке која је послије операције први пут у животу чула глас свог сина

Агенције
Реакције мајке која је послије операције први пут у животу чула глас свог сина

Захваљујући револуционарној операцији, Дон Кеим (43) из Ел Паса (Тексас), која је оглувела прије 15 година, први пут је чула глас свог осмогодишњег сина.

Мајка троје дјеце изгубила је наду да ће икада поново чути гласове својих старијих синова, а када је родила најмлађег Ашера, била је очајна му никада није чула глас. 

Све се промјенило у новембру прошле године, када јој се у оквиру ток-шоу емисије "Љекари" пружила шанса да се подвргне операцији која ће јој повратити слух, који је, услијед насљедног поремећаја, изгубила прије 15 година.

На Институту за истраживање слуха "Хаус" у Лос Анђелесу добила је тзв. кохлеарни имплант, електронску направу која се уграђује у уво како би глувима омогућила да чују. Квалитет звука није исти као код природног слуха, али пацијенти ипак могу да чују и разумију говор и звуке из окружења, попут музике.  

"Не бојим се операције", изјавила је она прије интервенције.

Хеј, мама, да ли ме чујеш

"У мислима чујем глас свог сина, али знам да заправо не могу да га чујем. Можда се бојим да оно што ћу чути неће бити исто као његов глас који сам до сада чула у својој глави". 

У епизоди емисије "Љекари" емитованој у уторак, приказан је дирљиви тренутак када је Дон први пут чула глас свог најмлађег сина. 

"Хеј, мама, да ли ме чујеш?", упитао је Ашер док је стајао иза њених леђа и смјешкао се.

"Да", одговорила је Дон ван себе од среће, након чега су обоје бризнули у плач.

"Волим те", рекао је Ашер.

"Волим и ја тебе", одговорила му је мајка. 

"Ово је дивно и много је боље него што сам очекивала", каже Дон. "Бојала сам се онога што ћу чути и како ће све то звучати. Још сам под снажним утиском."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана