Предвидио је терористички напад у Њујорку и смрти Лејди Ди: Ако је судећи по томе онда нам се лоше пише

Агенције
Предвидио је терористички напад у Њујорку и смрти Лејди Ди: Ако је судећи по томе онда нам се лоше пише

Творац друштвене игре из 1995. године предвидио је терористички напад на Њујорк и смрт принцезе Дајане, а теоретичари завјере тврде да је то тек почетак језивих догађаја који нас очекују.

Невјероватан цртеж на картици која је долазила уз друштвену игру под називом "Илуминати: Игра завјере" представља језиво прецизну слику запаљених кула близнакиња Свјетског пословног центра у Њујорку након терористичког напада на Њујорк. Картица је долазила уз унапређену верзију игре која је објављена 1995. године, скоро 6 година прије разарајућег напада, пише "24 сата".


Учесници у игри су добијали прилику да воде тајно удружење Илумината и смишљају планове за свјетску доминацију. Ова организација, коју су прославили романи Дена Брауна, наводно је тајна група коју сачињава свјетска елита која жели да постави „нови свјетски поредак" и преузме контролу над човјечанством – или барем тако тврде многи заљубљеници у теорије завјере.

Чињеница да је игра о тајној организацији предвидјела један од највећих терористичких напада на свијету додатно је разбуктала машту многих на интернету који тврде да је он дјело Илумината који су овим актом жељели да добију подршку за ратне походе на Блиском истоку.

Међутим, ово није све. У новој верзији игре се налази и картица под називом „Пентагон" која приказује центар одбране САД у пламену. Пентагон је такође нападнут истог дана, а многи теоретичари завјере сматрају да то никако не може да буде случајност. Чланак о овим картицама објављен на сајту Cyttingedge тврди да нам игра „даје духовни увид у нови свјетски поредак".

„Ова картица прилично детаљно приказује напад на куле у Њујорку. Како је Стив Џексон могао да зна да ће се то десити? На врху картице јасно стоји натпис да су кривци за напад терористи. Куле близнакиње није уништила терористичка нуклеарна направа, или јесте? Ове картице је могао да осмисли једино неко ко је знао о плану Илумината јер нема шансе да би било која особа могла да случајно створи ове слике које су се обистиниле 6 година касније", стоји у чланку.

Чини се да игра предвиђа бројне ужасне догађаје

Заљубљеници у завјере такође тврде да постоје и карте које су предвидјеле земљотрес и цунами у Јапану 2011. године, па чак и смрт принцезе Дајане. У игри постоји картица, која се појавила двије године прије смрти принцезе Дајане и која је приказује окружену папарацима. На тој картици стоји да је она „имуна на нападе ривала и либералних група, али не и на нападе медија". Али се ипак не спомиње њена смрт.

Међутим, највише забрињава оно што теоретичари завјера тврде да игра даље предвиђа. Они тврде да је Џексон успио да се дочепа планова Илумината и да је игру искористио да их обзнани свијету.

Како наводе теоретичари ове завјере, њој у прилог иде и чињеница да су агенти тајне службе САД извршили рацију на његовом радном мјесту прије него што је игра објављена не би ли га натерали да је уништи.

Шта све игра предвиђа?

Ако вјерујете у теорије завјере, онда је пред нама Трећи свјетски рат.

"Трећи свјетски рат" картица играчима даје прилику да покрену још један глобални конфликт и тако спроведу нови свјетски поредак.

Ту су још и картице које приказују удар астероида и долазак антихриста. Јасно је да нам се не пише добро.

Са друге стране, бројни скептици тврде да картице не предвиђају ништа јер је постојао покушај терористичког напада на Куле близнакиње 1993. године, двије године прије изласка нове верзије игре.

Али то сигурно неће спречити људе на интернету да попут Молдера и Скали траже истину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана