Погледајте како изгледа прање косе у свемиру!

Aгенције
Погледајте како изгледа прање косе у свемиру!

NASA-ин астронаут Карен Ниберг, која на Међународној свемирској станици живи заједно с још пет колега, недавно је снимила и на YouTube-у објавила видео запис у којем показује што све мора да уради како би јој коса била чиста. -

"Многи су ме људи питали како перем косу у свемиру па сам помислила: Показаћу вам како", каже на снимку Карен док јој дуга коса лебди на све стране.

На МСС-у не постоје тушеви, а чак и када би постојали вода не би падала према доље, као на Земљи већ би се распршила унаоколо.

Према Карен Ниберг за прање косе у бестежинском стању обавезно би требало да имате неколико помагала: малу кесу топле воде, боцу шампона који се не испира, пешкир и чешаљ.

"Ја волим да поченем с утрљавањем топле воде на тијеме. Имам огледало па гледам шта радим", каже Ниберг и додаје: "Понекад вам вода одлети па настојите ухватити колико можете. Потом повлачим воду до врхова косе."

Након воде Ниберг исту процедуру понавља са шампоном, а понекад користи чешаљ и пешкир како би га потјерала од тјемена до крајева косе. Будући да косу не може да испере под текућом водом, нечистоће скупља пешкиром. На крају додаје још мало воде иако је шампон направљен тако да га не треба испирати и косу прочешљава и оставља да се осуши на ваздуху.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана