Пјер Карден: Успjех зависи од воље

Танјуг
Пјер Карден: Успjех зависи од воље

Београд - Ветеран француске високе моде Пјер Карден (89), који ће сутра у Београду представити своју нову колекцију за наредну сезону, сматра да је одјећа веома важан психолошки, филозофски и социолошки појам који дефинише људе.

Карден, који је у Србији посљедњи пут био прије више од 60 година, рекао је на данашњој конференцији за новинаре да је одјећа је важан психолошки, филозофски, социолошки појам који “вас дефинише да ли сте богати или сиромашни, битна је и у приватном животу можете да привучете пажњу, може неко да вас погледа и да се заљуби у вас”.

Познати модни креатор је запитао и шта би Париз био да нема моде, рекавши да би то био “град пустоши”.

''Мода отвара радна мјеста и то је филозофија, мода није само одјећа, то је и шминка, фризура, накит, ташне, читав један свијет'''', објаснио је он.

Карден је рекао да је прије више од 60 година посјетио бившу Југославију.

''Прије 70 година имао сам 20 и тада сам одлучио да путујем свијетом и помислио сам да могу почети од Србије односно тадашње Југославије'''', истакао је Карден додавши да је касније долазио у Југославију на позив Јосипа Броза Тита и Јованке Броз како би њој представио своје нове колекције.

Карден је у веселом разговору са новинарима рекао да га занимају многе области поред моде, као што су кинематографија и позориште, објаснивши да посједује четири позоришта у Француској и да је сарађивао са бројним познатим, али и младим редитељима на филму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана