Пиво: Шта је боље - лименка или флаша?

Independent
Пиво: Шта је боље - лименка или флаша?

Звук отварања конзерве пива готово је постао синоним за испијање истог, међутим, чини се да за већину пивопија право пиво долази у стакленој флаши. Да ли су стаклене флаше заиста боље од конзерви?

Прилог вjеровању да су пива у стакленој боља јесу и полице у продавницама које јасно одвајају једно паковање од другог.

Већина људи жели да укус њиховог омиљеног пива буде пропраћен и одговарајућом амбалажом а флаше једноставно изгледају боље и софистицираније од конзерви.

Међутим, уколико је квалитет оно што заиста желите да окусите, конзерва је знатно боља од стаклене флаше. Контакт са ваздухом није једина ствар која може да учини да пиво има бајат укус – и свjетло може да има такав ефекат.

Свjетло штети пиву и даје му непријатан мирис уколико је оно превише изложено свjетлости. Баш због тога је већина флаша за пиво браон или зелене боје. Међутим, свjетлост и даље може да продре.

Са друге стране, ништа не блокира свјетлост тако ефикасно као лист метала – нешто што конзеве пива раде савршено.

Конзерве су такође јефтиније за транспорт од стаклених флаша и знатно их је лакше рециклирати. Уколико вам испадне конзерва пива она се неће разбити. Зар је потребан још неки аргумент у прилог лименке пива?

Уколико вам је стало до планете, али и укуса вашег пива, конзерве су једино право ријешење. Уколико заиста не волите пиво из лименке, увијек га можете сипати у стаклену амбалажу коју зовемо чашом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана