Пет најбизарнијих алкохолних пића

Huffington Post
Пет најбизарнијих алкохолних пића

Први трагови производње алкохолних пића у прошлости стари су барем 10.000 година.

 

Није тешко замислити нашег претка који открива да гомила грожђа које се распада има опијајуће дејство. Ипак, да ли можете да замислите човека који "потеже" из флаше у којој плута мртав миш, или још горе, животињски пенис?

Представљамо вам најнеобичнија алкохолна пића на свijету:

Вино младунца миша

Порijекло: Кина и Кореја

Ако сте нерасположени и уопштено се лоше осjећате, ово пиће ће вас према мишљењу стручњака за традиционалну источњачку медицину, сигурно окрепити. Осим тога, вино са новорођеним мишевима корисно је и за лijечење респираторних инфекција и поремећаја рада јетре.

Тек рођени мишеви убацују се у пиринчано вино и остављају да ферментишу барем годину дана.

Змијско вино

Порijекло: Кина, Вијетнам и широм Југоисточне Азије

Вjерује се да отров смртоносних змија попут кобри и звечарки може да буде разложен дуготрајним стајањем у алкохолу и да оно што остане у флаши људима даје снагу и виталност.

Овај "лijек" прави се тако што се нека од отровних змија убаци у флашу пиринчанг вина и остави да одлежи неколико мjесеци.

Постоји и такозвана "мjешана" верзија која подразумijева испуштање змијске крви у алкохол.

Пиће од три пениса

Порijекло: Кина

Много прijе Виагре, Кинези су за потенцију користили пиће од три пениса које се састоји од пиринчаног вина у ком су стајали пениси фоке, јелена и пса.

Кумис/Аркхи

Порijекло: Централна Азија

Алкохолна пића на бази млijека нису нешто што можете пробати баш на сваком мjесту. Међутим, коњаници Централне Азије живе од овог необичног пића. Рijеч је о ферментисаном кобиљем млijеку које садржи мале количине алкохола. Неки га пореде са рijетким, питким јогуртом, а када се дестилује добија се аркхи, пиће са истим садржајем алкохола као вино.

Коктел "Кисели прст"

Порijекло: Канада

Један хотел у Досон Ситију служи коктел "Кисели прст" – виски у ком се налази прави мумифицирани људски ножни прст. Како би доживљај испијања, овог у најмању руку бизарног пића, био потпун, бармени предлажу да дозволите да вам прст дотакне усне, кад отпијете гутљај. Притом морате водити рачуна да вам овај чудни састојак не склизне у грло, као што је то био случај са једним конзументом.

Човjек који је прогутао прст из пића 2013. морао је да плати казну од 500 долара. Ипак, бар има неколико резервних мумифицираних прстића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана