Овако изгледа женско тијело након трудноће

Aгенције
Овако изгледа женско тијело након трудноће

Фотографкиња Ешли Велс Џексон је одлучила да отвори очи јавности и помогне женама у прихватању свог тијела након трудноће.

Она ће то учинити у оквиру пројекта званог "4th Trimester Bodies Project" у коме фотографише жене на којима је видљиво како су трудноћа, мајчинство, порођај и дојење промениле њихова тијела.

Она се нада да ће на овај начин помоћи женама, али и друштву, да прихвате овај стадијум женске љепоте.

"Размишљам о овоме већ неко вријеме и, што више размишљам, то ми се чини неопходније", каже Ешли и додаје: "Након што сам се и сама борила са чињеницом колико је моје тијело било чудно након ризичне трудноће и порођаја, сматрам да је дошло вријеме да се ова прича напокон реализује", додала је она.

У снимку, Ешли Велс Џексон, позива све жене да јој се придруже а више фотографија које чине овај пројекат можете погледати овдје.

Иначе, Ешли није прва мајка која је дошла на ову идеју. Исти циљ има и Џејд Бил која је направила портрете хиљаду мајки и трудница које су открила своја тијела, таква каква јесу – без фотошопа али ништа мање лијепа.

Подстакнута идејом коју намеће друштво да оне морају што пре да се врате у форму, Џејд, мајка двоје дјеце из Тусона у Аризони, у јануару ће објавити књигу „А Beautiful Body Project“.

Све је почело пошто је објавила серију полуголих аутопортрета на Фејсбуку, откривајући тако своје мане и ожиљке које је донела трудноћа и рођење њеног сина Секвола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана