Oвај трик спречава стварање леда у замрзивачу

Агенције
Oвај трик спречава стварање леда у замрзивачу

Након ових савjета у вашем замрзивачу ће бити мање леда, а више мjеста за одлагање намирница.

У замрзивачу долази до формирања леда, јер хладан ваздух извлачи влагу из намирница које сте убацили у њега. Хладан ваздух не може задржавати влагу као топли па је мора негдје акумулирати – у затвореном простору попут замрзивача то је на зидовима и фијокама.

Како ваш замрзивач не би увijек био обложен леденим сантама (и како га не бисте морали отапати сваких десетак дана) испробајте неке од слиједећих трикова.

Користите уље

Савјет који сте већ вјероватно чули безброј пута јесте да зидове и фијоке пребришете уљем. То ће створити клизаву површину на којој се не може формирати лед. То је добра опција, али заправо тиме не рјешавате проблем влажности у замрзивачу.

Чврсто затворите намирнице

Да бисте смањили количину влажности у замрзивачу увијек добро затварајте намирнице. Коришћење машине за затварање кеса најбоља је опција, али можете користити и кесе са зип затварачем или посуде са поклопцем. Из кеса истисните што више ваздуха прије стављања у замрзивач. Коришћењем кеса са затварачем и посуда са поклопцем спречићете формирање леда у замрзивачу, а истискањем ваздуха из кесе спречићете формирање леда у унутрашњости кесе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана