Овај селфи ће бити јако тешко надмашити

Mashable
Овај селфи ће бити јако тешко надмашити

Астронаут Мајке Хопкинс снимио је селфи у свемиру, а фотографију је америчка свемирска агенција NASA објавила на својој интернет страници и убрзо је обишла цио свијет.

Хопкинс је учестовао у свемирској шетњи, и то је искористио за selfie у свемиру. Са колегом Ричом Мастраћиом је поправљао покварену расхладну пумпу на Међународној свемирској станици, што је искористио за најоригиналнији селфи ове године.

Поред тога, у осмосатној свемирској шетњи руски су астронаути инсталирали двије камере са спољне стране Међународне свемирске станице за канадски видео-стрим, а онда су због квара морали да демонтирају сву опрему.

У првом дијелу планираног изласка астронаути су за компанију UrtehCast Corp из Ванкувера поставили видео камеру високе резолуције на окретну платформу и фотоапарат средње резолуције.

Руска свемирска агенција Roscosmos пристала је да постави камере на станицу, а заузврат ће добити право на употребу снимака насталих изнад Русије. UrtehCast планира да те податке продаје компанијама и владиним агенцијама које купују сличне сателитске снимке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана