Овај мађионичар ради сулуде ствари са људским умом

Huffingtion Post
Овај мађионичар ради сулуде ствари са људским умом

Кит Бери више од девет година проучава мозак и репрограмира неке од његових базичних функција, а 2010. године снимио је серијал од пет епизода по називом „Обмана са Китом Беријем".

Серије су истраживале однос између мозга и начина да се он обмане и изманипулише да уради оно што Кит жели да уради а не субјект.

Кит је крочио у нека од најтајнијих мjеста и покушао да открије да ли је могуће програмирати нечији мозак тако да та особа уради нешто против његових вjеровања или моралних начела и без њихове дозволе.

У једној од епизода, Кит је репрограмирао ум човjека тако да је он постао тајни оперативац који је морао да уради нешто што до тада никада није учинио.

Резултат је био невjероватан – чак и након што је субјекту показан снимак његовог обављања задатка, он није могао да вjерује да је то учинио, био је 100 одсто сигуран да је у питању био само сан.

Његов мозак је и даље био у порицању с обзиром на јаке моралне ставове и вjеровања и даље је цео догађај поимао као сан.

Моћ хипнозе је и даље предмет великих дебата. Кит је током своје каријере хипнотисао преко 3.000 особа и та чињеница му даје јединствен и личан увид у то како мозак функционише на подсвјесном нивоу.

„Стално ме питају да ли је заиста могуће хипнотисати некога и да ли то заиста ради? Да, заиста ради", тврди Кит.

Кит је за посљедњих седам година стекао велико поштовање када је моћ подсвјесног у питању и способност ума да прима инструкције из другог извора.

Како подсвјесан ум ради, да ли је независан од свјесног дијела, да ли га програмирају искуства или инструкције?

Питања је много, али је само један одговор заједнички: уколико можете да приступите подсвјесном, онда можете да га и репрограмирате.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана